Metsäkirja on valmis!

Kirjaprojekti alkoi toukokuussa 2013. Idea siihen syntyi keruutuotetarkastajan opintojen myötä – opiskelumateriaali oli pitkin poikin lehtisissä, eri kirjoissa, monisteissa – olisi hienoa saada kaikki samojen kansien sisään.
Pyysin mukaan opettajani Pirjo Penkkimäen ja hän suostui. Työnjako oli: minä kirjoitan, Pirjo kertoo asiat tai ainakin tarkistaa ne. Toimi hyvin, tosin meillä oli vain 7 kuukautta aikaa toteuttaa projekti, eli tiukalle veti, kuvien osalta enimmäkseen.
Nyt se siis on valmis! Myyntiluvut ovat korkeat jo parin viikon jälkeen ja toivon mukaan kaikki painetut kirjat myydään – nyt näyttää siltä.

 

 

Sisältö seurailee ktt-opintoja, mutta kaikkea kirjaan ei tällä erää mahtunut. Periaate meillä oli ”jokaisesta aihealueesta olennaisin, ja helposti toteutettavat oheet mukaan”.
Eli esimerkiksi tuohirasian teko opetetaan kädestä pitäen.

 

Sienivärjäyksestä kirjassa on alkeet.
Metsäkirjaa ei voi tehdä ilman ruokasieniosuutta, vaikka meillä on lukuisia hienoja ja asiantuntevia sieniin keskittyneitä kirjoja jo olemassa.
Emme pyrkineet kilpailemaan niiden kanssa, vaan edelleen: olennaisin ja helpot reseptit.

 

 Tervanpoltto ja hiilenteko kuuluu kirjaan.
Korukivistä on oma lukunsa. Se sisältää myös Suomen kartalle sijoitetut korukiviesiintymät ja maakuntakivet ynnä muuta kiviasiaa.

 

Rattoisia hetkiä Metsäkirjan parissa!
Voi tilata mm täältä:
http://cdon.fi/kirjat/siuvatti%2c_tarja/mets%C3%A4kirja-25745863
Valitettavasti kirja on nyt loppuunmyyty, mutta uusi, laajennettu painos on tekeillä. Siitä tietoa myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *