Villiyrttiviikonloppu Teijolla 18.5. – 20.5.2018

Tervetuloa tutustumaan luonnon aarteisiin! Järjestämme  villiyrttikurssin Teijolla 18.5.–20.5.2018.  Kurssipaikkana toimii Villa Seaview ja vetäjänä  keruutuotetarkastaja Tarja Siuvatti.

Meillä kasvaa runsaasti luonnonkasveja, joita voi käyttää ravinnoksi. Niistä käytetään nykyisin nimeä villiyrtit. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran suosittelemia, ravinnoksi kelpaavia  luonnonkasveja on noin 30 lajia. Kurssilla opetellaan tunnistamaan näistä yleisimmät ja helpoimmin tunnistettavat .

 

Kurssi järjestetään Salossa, Teijon idyllisessä ruukkikylässä ja kurssipaikkana toimii Guesthouse Villa Seaview.  Kurssilla tutustutaan syötävien villiyrttien maailmaan, syödään terveellistä villiyrteillä höystettyä kasvisruokaa ja nautitaan Villa Seaview:n upeista maisemista. Kurssipäivän päätteeksi vietämme nautinnollisen saunaillan Villan omassa kylpylässä.

Luennolla käydään läpi kasvien keruuaika- ja tapa, kasvien oikeaoppinen käsittely ja käyttö, sekä tutustutaan ennen maastoretkiä yleisimpiin villiyrtteihin.

Maastoretkellä sovelletaan oppeja käytäntöön. Retki suuntautuu Teijon lähialueelle ja mukaan tarvitaan maastoretkelle soveltuva vaatetus (muista punkkivaara!), saappaat, ilmava kori, sakset, hansikkaat ja muistiinpanovälineet. Oman kameran käyttö on sallittu.

Kurssille ei vaadita aiempaa kasvituntemusta. Kurssilla on mahdollisuus ostaa yrtteihin liittyvää kirjallisuutta.

Kahden päivän kurssin yhteishinta on 274€ (sis.alv ). Hintaan sisältyy luennot, kasviretket ja luentomateriaalit, majoitus täysihoidolla 2-3 hengen huoneissa, liinavaatteet ja kylpypyyhkeet, maittava kasvisruoka ja kylpyläilta. Majoituksen ja täysihoidon osuus hinnasta on 200€(sis.alv 10,14%) joka maksetaan suoraan majoituspaikkaan. Kurssin sisällön osuus 74€ (sis.alv 24%) maksetaan kurssinvetäjälle paikan päällä mieluiten käteisellä, kuten mahdolliset kirjallisuusostoksetkin.

 

Kurssin opettajana ja vetäjänä toimii keruutuotetarkastaja Tarja Siuvatti  

 

kurssipaikka http://www.villaseaview.fi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *