Villiyrttikurssi Salossa 25.5.2024 klo 12 alkaen

Tästä se alkaa, ihana villiyrttikevät! Tule opettelemaan syötäviä kasveja kurssilleni Saloon.

Huom! Kurssille otetaan 12 ensimmäistä! Kurssin hinta 33 EUR, sisältää opetuksen ja salaatin, mikä tehdään kerätyistä yrteistä paikan päällä ja yrttiteen. Kurssi maksetaan etukäteen, saat ohjeet ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa myös Mobile Pay -sovelluksella numeroon 0400 339 363.

Ilmoittautumiset: info@omametsa.com

Keväinen luonto on aarreaitta, jota kannattaa opetella hyödyntämään. Fiksusti, viisaasti ja luontoa säästäen. Meillä kasvaa noin 1200 putkilokasvia, joista 35 lajia on kuulunut pitkään Eviran luonnonvaraisten kasvien käyttölistalle ravintolisäaineeksi statuksella ‘ei uuselintarvike’ (aiemmin kauppayrtti). Jokainen voi lisätä omavaraisuuttaan opettelemalla tunnistamaan ja käyttämään näitä kasveja.

Retki suuntautuu Salon lähialueille.  Kurssilla opetellaan helpoimmin tunnistettavia ja yleisiä ruuaksi kelpaavia kasveja. Keräämme yrttejä mukaan ja kursin päätteeksi teemme niistä salaatin, joka nautitaan yrttiteen kera. Lisäksi tarjotaan pieni makea jälkiruoka, johon on käytetty jotain villiyrttiä.

Ota mukaan muistiinpanovälineet, kori, hansikkaat, sakset ja veitsi salaatin tekoa varten. Ota mieluusti pitkävartiset saappaat tai sukat, jotta punkin eivät pääse lahkeiden suusta iholle.

Kokoonnumme Salon torille, R-kioskin edustalle, josta lähdemme kimppakyydein  kurssipäivänä klo 12.

Kurssin opettajana keruutuotetarkastaja Tarja Siuvatti

Siankärsämö on luonnon monitaituri, jota voi käyttää todella moneen tarkoitukseen. Tillimäiset lehdet ovat jo toukokuussa näkyvissä, kukinta myöhemmin.

Ajatus “Villiyrttikurssi Salossa 25.5.2024 klo 12 alkaen”:sta

  1. Hei!
    Minulla kun ei ole autoa, niin bussilla pääsee kyllä mukavasti, vai onko joku tulossa Turun suunnasta, kimppakyyti!?
    Olisin niin kiinnostunut kurssista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *