Suomen sieniseurojen tapaaminen oli tänä vuonna Turussa

Sienipäivät olivat 9.-11.9.2016 Turussa. Retkeiltiin mm. Ruissalossa ja Paraisilla, paikoissa missä kasvaa jalopuuta tai on kalkkivaikutusta tai molempia, joten sienilajikirjo oli mielenkiintoinen ja monelle pohjoisempaa saapuneelle eksoottinen. Esimerkiksi Paraisilta on löytynyt melkein kaikki harvinaiset eteläiset sienilajit. Tietysti pohjoisemmissa osissa Suomea taas kasvaa harvinaisia pohjoisia lajeja, joita ei etelästä löydy.
Osanottajia sienipäivillä oli noin 80 hlöä. Turun Sieniseura täytti tänä vuonna 40 vuotta, joten juhlaillallinen oli tavallista juhlallisempi. Ennen onnittelujen vastaanottoa Turun Sieniseura osoitti kunnioitustaan Jukka Vauraalle, sieniasiantuntijalle Turun Yliopistosta, pitkäaikaisen ja ahkeran työn johdosta, millä Vauras on osallistunut sieniseuran toimintaan vuosien, vuosien ajan. Hänelle ojennettiin mm. Ruissalon tammenverso, johon oli ympätty tryffelin rihmastoa. Ehkäpä kymmenen vuoden päästä tammen juurelta on kulinaristista sieniherkkua löydettävissä.

Tilaisuudessa kuvattiin ahkerasti ja eniten ahkeroi Anders Fagerholm. Hänen ottamia kuvia tapahtumasta on nähtävissä Fagerholmin omilla kuvasivuilla Afimago.fi. KLIKKAA TEKSTIÄ ”Turun Sienipäivät” niin pääset suoraan Afimagon sivuille kuvia katsomaan
Turun Sienipäivät
Sivustolla on myös salasanalla suojattu kansio, joka on tarkoitettu lähinnä sienipäiville osallistuneiden ihmisten katsottavaksi. Salasanan kansioon saa Turun Sieniseuralta, osoitteesta: turunsieniseura@hotmail.com.

Artikkelikuva on Anders Fagerholmin ottama.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *