Sieniretki Salon seudulle 17.9.2022 klo 11

Hirvittävä määrä puhdasta ja terveellistä ja ilmaista ruokaa mätänee joka vuosi metsiin. Omavaraisuuden kartuttamiseen sienet ovat oiva lisä. Kuivattu sieni säilyy vuosia valolta suojattuna, lisäksi on lajeja mm. vaaleaorakkaat, jotka säilyttävät makunsa pakkasessakin. Ylivuotinenkin vaaleaorakas maistuu melkein kuin vasta kerätyltä! Nyt jos koskaan kannattaa opetella hyödyntämään metsiemme aarteita!

Kuvassa palterohapero, Russula vesca

Retki suuntautuu Salon lähimaastoon. Kokoonnutaan Salon torille, mistä lähdetään kimppakyydeillä lähimaastoon. Odotan kurssilaisia torin R-kioskin luona. HUOM! Jos tulee retkipäivänä jotain kysyttävää, et löydä paikkaa tai jotain, soita p.0400 339 363. Viestejä en ehkä ehdi lukea.

Tutustutaan monenlaisiin ruokasieniin, niin että voit kerätä vastaisuudessa muitakin sieniä kuin kantarelleja ja suppilovahveroita. Halutessa esittelen myös värjäyssieniä.

Retki  kestää noin 3 – 4 tuntia. Sienikorit tarkastetaan lähtiessä, ettei mukaan eksy vaarallisia lajeja. Hinta 29 EUR.  Jos haluat varmistaa paikkasi, maksa retki etukäteen joko Mobile Pay -sovelluksella em. numeroon, tai pankkiin. Saat maksuohjeet lmoittautuessasi sähkäöpostitse osoitteeseen: omametsa@gmail.com

Ilmoita sähköpostitse (osoite edellä) oma nimesi, puhelinnumerosi ja montako henkeä ilmoitat. Puhelinnumero välttämätön mm. eksymisen varalle!

Lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.