Voikukkamehu

250 g voikukkia
1½ kg sokeria
2 sitruunaa
4 l vettä

Ohje on peräisin Henriette Kressiltä alunperin. Löysin sen aikoinani joltain hänen sivuiltaan. Tästä tulee aika makeaa, mutta laimennan sitä kivennäisvedellä, ihanaa lämpimänä metsäretkijuotavaa!

Kerää vain juuri auenneita voikukkia, poista niistä varret ja kukan alin vihreä osa jotta sinulle vain jää voikukanterälehdet käteen. Mitä enemmän keltaisia terälehtiä sitä maukkaampaa mehua, jos vihreätä jää paljon mehusta tulee kitkerämpää.
Pese sitruunat ja viipaloi ne ohuelti. Kiehauta vesi ja kaada terälehtien päälle, lisää sitruunat ja anna mehun tekeytyä peitettynä yön yli. Siivilöi mehusta sitruunat ja terälehdet siivilän läpi jossa on harsokangasta.
Lisää mehuun sokeri ja kiehauta. Kuori pinnalta pois kaikki mahdollinen kuona reikäkauhalla. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin.
Mehua voi pakastaa samoin kuten mansikka ja raparperimehua. Mehu säilyy viikon verran jääkaapissa. Jos haluat säilyttää sitä pidemmän ajan, kannattaa siihen joko lisätä jotain säilöntäainetta, tai pakastaa se. Mehu säilyy hyvin pakkasessa, muista vain ettet täytä pulloa kokonaan, ettei se jäätyessään rikkoonnu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *