Hirvipaistia ja muita metsän makuja.

Uusin Etiketti -lehti- 3/2016 mainitsi Oma Metsä -verkkosivut Sienitietoa verkossa -otsikon alla. Postaan tähän viime vuoden hirvipaisti-noin-ohjeen lehden riistasisällöstä innostuneena.

Tarvitaan siis kunnon pata ja hirvenpaisti. Pidin lihaa huoneenlämmössä noin tunnin ennen valmistamista.
Koska riistanvalmistus ei ole itselle ihan jokapäiväistä puuhaa, tutkin netistä monia ohjeita ja lähdin niitä sitten soveltamaan.
Lantun, porkkanan ja sipulin lisäksi laitoin lihan päälle pekonia, ettei paisti kuivuisi (ei se kyllä ollut edes vaarassa kuivua, koska lisäsin vettä pataan sen verran paljon).
Lihaliemen, mustapippurin, suolan la laakerinlehden lisäksi käytin pakastamiani kuusenkerkkiä ja murskattuja katajanmarjoja makua antamaan.
Lisäsin vielä varsin runsaasti sikurirouskujauhetta ja jonkin verran myös kultarouskujauhetta lihan päälle ja liemeen. ( Jauhe = jauhan kuivatut sienet huhmareessa hienoksi jauhoksi. En säilö sieniä jauheena, vaan jauhan vain tarvittavan määrän kerralla, etteivät aromit häviä.)
Liha oli miedolla lämmöllä puoli päivää uunissa, kunnes nostin sen vetäytymään folioon. Liemi, joka tästä syntyi oli niin herkullista, ettei sitä melkein raaskinut syödä. Ja sanomattakin on selvää, että paisti oli aivan ihanaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *