Pihkavoidetta myynnissä

Pihkaa on Suomessa käytetty jo vuosisatojen ajan hankalien haavojen, paiseiden, kynsivallitulehdusten, kynsisienen, palovammojen, hyttystenpistojen hoitoon. Ensimmäiset maininnat pihkan käytöstä Suomessa ovat peräisin 1500-luvulta.

Nyt uudet tutkimukset todistavat, että pihkavoide tosiaan tehoaa! Itse käytän sitä kaikenlaisten haavojen paranemisen nopeuttamiseen ja olen saanut siitä merkittävän avun hirvikärpäsen puremien aiheuttamaan kutinaan.

Parasta on kuusenpihka, ja sitä käytän tämän pihkavoiteen valmistukseen. Muita aineita ovat kylmäpuristettu, luomu rypsiöljy ja mehiläisvaha.

Pihkavoiteeni hinta on 15 EUR (sis alv 24%)  purkki. Purkki sisältää noin 50 ml eli noin 40 – 45 g, noin 25-prosenttista pihkavoidetta. Nouda tai tilaa! Postikulut lisätään hintaan.

Ota yhteyttä: omametsa@gmail.com tai facebookin kautta (hakusanat Oma Metsä) tai soita p. 0400 339 363

Näiden lisäksi löytyy peltisiä purkkeja, jotka sopivat postilaatikkoon, eli saman verran voidetta samaan hintaan, mutta vain kirjemaksun verran kulua, keskimäärin 2,20 – 3,00 EUR postitettuna Suomeen.

 

PS. jos haluat syventyä lisää aiheeseen, lue pihkavoidetutkimuksesta:

PIHKATUTKIMUSTA

itöskirja aiheesta valmistui keväällä 2013.

Ortopedian ja traumatologia erikoislääri Arno Sipponen väitteli pihkan parantavista ominaisuuksista. Hän kiinnostui aiheesta, kun kokenut hoitaja suoritteli pihkavoidetta haavan hoitoon ja se parani täydellisesti. (Yle, kotimaa, 25.05.2013)

Parantavina ainesosina ovat Sipposen mukaan kumariinihappo, hartsihappo ja lignaanit.

Pihka ja siitä tehdyt tuotteet tappavat mikrobeja tehokkaasti ja tuhoavat myös eri sienilajeja.

Erikoista pihkassa on että se auttaa krooniset haavat umpeutuvat, Sipponen epäilee lignaanien vaikutusta.

Lignaanit ovat laajalti luonnossa esiintyvä fenolisten yhdisteiden joukko. Niitä on löydetty lukuisista eri puista ja kasveista. Esiintyy kaikissa kasvien eri osissa.

hteet:

http://www.helsinki.fi/kemma/data/kemiaa-kumpulassa/enterolaktoni.pdf

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *