Luonnonyrttikurssit 28.-29.5. ja 31.5.2019

Järjestän vielä yrttikursseja Salon seudulle seuraavilla päivänmäärillä: 28.5., 29.5. ja 31.5.2019 klo 17.00 – 20.00. Opetellaan tavallisimpia syötäviä luonnonyrttejä, ns villiyrttejä, niiden keruutapaa ja käyttöä. Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä. Voit varmistaa oman paikkasi maksamalla retken etukäteen: laita postia osoitteeseen omametsa@gmail.com, viestikenttään retken päivänmäärä, niin saat maksuohjeet sähköpostiisi.

Retkikohteessa on runsaasti eri lajeja, joten kurssilaiset pääsevät tutustumaan suhteellisen laajaan kirjoon syötäviä luonnonkasveja. Kurssilla opetellaan muun muassa mesiangervo, jota voi sitten kukinnan aikaan kerätä. Toukokuussa se ei vielä kuki, mutta sen kukista syntyy yksi herkullisimmista makusiirapeista, kuivattua tai tuoretta kukkaa voidaan käyttää mausteena esim. kermavaahdossa.

Mesiangervon kukat kuivurissa.

Retkivarustuksena sään mukainen vaatetus, ilmava kori tai muu keruuastia, sakset, suojakäsineet ja muistiinpanovälineet. Muista suojautua punkeilta, lahkeensuut ja hihansuut kiinni, suorita punkkitarkastus retken jälkeen!

Kurssin hinta 25 EUR/ hlö, mukaan tasaraha! Lähtöpaikka Salon keskustassa: Tehdaskatu  6, Hub Salon ja Lounean parkkipaikka, kohde tarkentuu retkipäivään mennessä. Kulku kimppakyydein, omaan autooni sopii 4 henkilöä.

Ilmoittautuminen 3.6.2018 mennessä osoitteeseen omametsa@gmail.com (kopioi osoite tästä, linkitys ei näytä toimivan luotettavasti). Opettajana keruutuotetarkastaja Tarja Siuvatti. Ilmoittautumisia kaikille kursseille otetaan vastaan 23.1.2019 lähtien.

PS. Myytävänä itse valmistettua pihkavoidetta, pihkapitoisuus yli 20 %. Voidepurkit 50 ml, hinta 15 EUR. Maksu käteisellä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *