Luonnonkasvien/”pihakasvien” vaikutuksesta terveyteen -omakohtaisi kokemuksia, ei tieteellisiä!

Olen nyt käyttänyt kuukauden verran pihaltani löytyviä syötäväksi kelpaavia luonnonkasveja, voikukkaa, siankärsämöä, vuohenputkea, poimulehteä lisäämällä niitä salaatteihin ja kuumiin yrttijuomiin.

Olen hämmästynyt huomatessani, että kiloni  pysyvät paremmin kurissa, vaikka muu ruokavalio ei ole paljoa muuttunut. Sinikka Piippo kirjassaan Villivihannekset viittaa useiden, melkein kaikkien kasvien kohdalla niiden suotuisasta vaikutuksesta aineenvaihduntaan. Erityisesti pomppaa silmään pihatähtimö, eli vesiheinä, jonka syömisen hän väittää laihduttavan, koska se hidastaa rasvan ja hiilihydraattien imeytymistä ilmeisesti fenoliensa ja saponiiniensa vuoksi.

En väitä mitään kokemuksistani varmaksi todistusaineeksi villiyrttien vaikutukseksi, kerronpahan vaan, että olen varmaan kilon, kaksi laihtunut normiruokavaliolla, kun olen luonnonkasveja ruokiin lisännyt. Kyse saattaa olla lumevaikutuksesta siinä mielessä, että kuitenkin hiukan tarkkailen syömistäni. Oli niin tai näin, jatkan kokeita ja kerron sitten tuloksista.

FT Sinikka Piippo on kasvitieteilijä, professori Helsingin yliopistossa. Olen haastatellut häntä ja tiedän, että hän käyttää kaikkia kirjoissaan mainitsemia kasveja ravintonaan ja oman terveytensä hoitoon.

Yrttikursseillani en kuitenkaan jaa näitä omia mutu-tuntemuksiani, vaan opetan pelkästään kasvien tunnistamista ja kerron, mitä ja miten itse niitä käytän.

Yksi paikkaa + yksi tänään vapautunut paikka jäljellä kurssillani 8.6. Tule ihmeessä, jos haluat tutustua luonnonkasvien hyötykäyttöön:

Pieni yrttikurssi Salon seudulle 8.6.2017 klo 17.00 – 20.00. Opetellaan tavallisimpia syötäviä villiyrttejä, niiden keruutapaa ja käyttöä. Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä. . Kurssilla opetellaan muun muassa mesiangervo. Sen kukasta syntyy yksi herkullisimmista makusiirapeista, mausteena kuivattua tai tuoretta kukkaa voidaan käyttää esim. kermavaahdossa.
Retkivarustuksena sään mukainen vaatetus, ilmava kori tai muu keruuastia, sakset, suojakäsineet ja muistiinpanovälineet.
Retken hinta 25 EUR/ hlö, mukaan tasaraha! Lähtöpaikka Salon keskustassa: Tehdaskatu 6, Hub Salon ja Lounean parkkipaikka, kohde tarkentuu retkipäivään mennessä. Kulku kimppakyydein, omaan autooni sopii 4 henkilöä.
Ilmoittautuminen 5.6. 2017 mennessä osoitteeseen omametsa@gmail.com, opettajana keruutuotetarkastaja Tarja Siuvatti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *