Hirven lihan ja sienet

Talossa asuu metsästäjä, joten riistaruoka on listalla tuon tuostakin. Teen jatkuvasti kokatessa kokeita, mitkä sienilajit parhaiten riistan kanssa sopivat.

Riistaliha erityisesti hirvi ja peura, ovat varsin voimakkaan makuisia sinällään, joten helposti sienten maku sinne hukkuu. Paistin valmistuksessa käytämmekin pelkästään kuivattua sikurirouskua. Se on tarpeeksi voimakas antamaan esimerkiksi hirvipaistille kunnolla makua.

Lähdin kokeilemaan hirvijauhelipullia ja lisäsin taikinaan jauhetun sikurirouskun lisäksi jauhettua kehnäsientä. Sitä kuivasin tänä vuonna ensi kerran, ja nyt myös ensi kertaa käytin.

Kuvassa näkyy jauhettujen sienten määrä.

Hirvenjauhelihaa oli 400g, lisäsin suuren sipulin, jonka kuulotin pannussa ennen taikinaan lisäämistä. Lisäksi laitoin taikinaan rouhittua, vapaan porsaan savulihaa, mausteita ja neljä kananmunaa. Korppujauhoina käytin jauhettua hapankorppua, jota turvotin hetken lihaliemessä (noin 1,5 dl + 2 kpl lihaliemikuutiota)

Paistoin pullat öljy-voi -seoksessa.

Lopputulos oli vaivan arvoinen. Kuvan annoksessa näkyvä punainen kastike on itse tekemääni paholaisenhilloa. Paholaisenhillon valmistan Suomen sieniseuran puheenjohtajan, Jorma Palménin reseptillä, paitsi, että itse laitan hilloon enemmän paprikaa kuin chiliä. Chilit ovat myös itse kasvattamiani.

Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *