Yrttikurssilla pääset oppimaan voikukan hyötykäyttöä (Ilmoituksessa oli aiemmin virheellinen sähköpostiosoite! Varmista, että ilmoittautumisesi on tullut perille, jos et ole saanut vastausta!)

Tiesitkö, että voikukasta voi käyttää kaikki osat? Lehdet, kukat ja juuret, jotkut käyttävät kukkavarretkin.
”Voikukassa on kolme kertaa enemmän ravinteita kuin muissa salaattikasveissa: vitamiineista A-, K-, B-, C- ja E-vitamiineja, koliinia, folaattia, kivennäisaineista kalsiumia, kuparia, mangaania ja rautaa. Voikukka saattaa olla K-vitamiinin paras lähde.” Lainaus Sinikka Piipon kirjasta Villivihannekset.
Tule villiyrtti-kurssilleni oppimaan lisää. Kurssi antaa perustiedot, miten hyödyntää luonnossa kasvavia ravintorikkaita kasveja ruuanlaitossa.

Kurssitiedot:
Pieni yrttikurssi Salon seudulle 8.6.2017 klo 17.00 – 20.00. Opetellaan tavallisimpia syötäviä villiyrttejä, niiden keruutapaa ja käyttöä. Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä. . Kurssilla opetellaan muun muassa mesiangervo. Sen kukasta syntyy yksi herkullisimmista makusiirapeista, mausteena kuivattua tai tuoretta kukkaa voidaan käyttää esim. kermavaahdossa.
Retkivarustuksena sään mukainen vaatetus, ilmava kori tai muu keruuastia, sakset, suojakäsineet ja muistiinpanovälineet.
Retken hinta 25 EUR/ hlö, mukaan tasaraha! Lähtöpaikka Salon keskustassa: Tehdaskatu 6, Hub Salon ja Lounean parkkipaikka, kohde tarkentuu retkipäivään mennessä. Kulku kimppakyydein, omaan autooni sopii 4 henkilöä.
Ilmoittautuminen 5.6. 2017 mennessä osoitteeseen omametsa@gmail.com, opettajana keruutuotetarkastaja Tarja Siuvatti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *